Olivier Palatre Architect

CONCEPT

PROJECTS

PUBLICATIONS

POLLYONNAY HOUSE

POLLYONNAY HOUSE

modern concrete construction
preservation of topography

The house is composed of three simple volumes. The first, rather vertical, sinks into the earth and frames the entrance. The second, parallel to the contour lines, houses the bedrooms. The third, dominating the two others, contains the reception and living rooms. The house is accessed from the north. Inside, the intimate spaces are below the slope, separated from the reception areas. The intimate spaces are not visible from the road.

The bedrooms face east and the play area faces west.
The reception areas dominate the slope and project the gaze of the inhabitants into the landscape of the Monts du Lyonnais.

We have installed a rainwater recovery system. Solar panels are harmoniously integrated on the ground near the garden shed and will allow energy savings.

Contracting owner : Private

Date : 2008
Project management : Palatre & Leclere
Surface : 220 m²
Budget : 220 000 €

OTHER PROJECTS

Educational filming studios

Educational filming studios

Nautical campus : Reinventing the Seine

Nautical campus : Reinventing the Seine

« Les Petits Meuniers » daycare

« Les Petits Meuniers » daycare

Eden cinema

Eden cinema

Etoile voltaire

Etoile voltaire

Second chance school

Second chance school

Calonne educational group

Calonne educational group

Nautical campus

Nautical campus